\
+381 11 32 90 208
drnejkovic@city-dentist.com

Krunice (navlake) i mostovi

Fiksna nadoknada kojom nadoknađujemo jako oštećene ili estetski neprihvatljive zube. Takođe možemo nadoknaditi zube koji nedostaju u zubnom nizu.

Ordinacija nudi vam:


Cirkon keramičke krunice

Kostur krunice ili mosta izrađen je od cirkona. Cirkon je savremeni materijal kojim se postie prirodni izgled protetskog naknade u odnosu na stare metal-keramičke naknade. Cirkonski kostur izrađuje se CAD/CAM tehnologijom na vrhunskoj opremi.


Ljuspice (fasete)

Ljuskice su estetski naknade koji se koristi samo za prednje zube. Izrađene su od čiste keramike i prekrivaju samo prednju stranu zuba.Koriste se za sanaciju obojenih zuba, otećenja od karijesa, smanjivanje razmaka između zuba, prekrivanje ispucale gledji ili za promenu oblika i veličine zuba. Prilikom pripreme zuba za ljuskice, maksimalno se čuva zdravo zubno tkivo.

Inlay-Onlay

Inlay-Onlay su estetski ispuni izrađeni od čiste keramike. Koriste se za bočne zube. Na temelju optičkog otiska, dizajniraju se i izradjuju u ordinaciji,čime se postie vrhunska preciznost i estetika.
U slučajevima gde nije moguće uraditi fiksnu protetsku nadoknadu,mobilna protetika je alternativno reenje.Proteze mogu biti totalne i parcijalne


. Totalna proteza izrađuje se kod totalno bezube vilice. Baza je izrađena od akrilata, a zubi mogu biti keramički i akrilatni.Totalna proteza moe biti pričvrćena na implantatima radi bolje stabilnosti.
Parcijalna proteza izrađuje se prilikom nedostatka vie zuba i u slučaju da nije moguće izraditi most.