\
+381 11 32 90 208
drnejkovic@city-dentist.com

Estetska stomatologija uključuje:

Moderna estetska stomatologija podrazumeva veliki broj različitih metoda koje se rapidno menjaju i usavršavaju. Ona rešava nedostatke kao što su: promene boje i morfologije zuba, razmak među zubima, stare amalgamske plombe, pucanje zuba i ostalo.
KERAMIČKE LJUSPICE mogu ispraviti razmake među zubima, promeniti boju i oblik zuba te ulepšati vaš osmeh.
IZBJELJIVANJE ZUBA je postupak koji se sprovodi isključivo u ordinaciji. To je bezbolan i brz postupak s kojim u jednoj poseti vašem stomatologu uspešno vraćate belji sjaj vašim zubima. Tretman se vrši i na endodontski tretiranim zubima (bez živaca) i na vitalnim (zdravim zubima). Postoji mogućnost i kućnog izbeljivanja uz konsultacije i stručni nadzor sa stomatologom.
AIR FLOW METODA je nova metoda poliranja zuba. Bezbolno skida plak, nikotinske naslage, naslage tanina (crvenog vina) i ostale naslage. Radi na principu pritiska vazduha, vode i sitnih čestica natrijum bikarbonata. Korigens limuna daje svežinu i ugodan ukus za pacijenta.
ESTETSKI ISPUNI (PLOMBE) - Ne radimo amalgamske ispune (crne plombe). One imaju dokazano štetno delovanje na organizam. Sve razvijene zemlje su zabranile upotrebu amalgama zbog toga što stalno otpuštaju živu (Hg) i olovo (Pb) koji se nakupljaju u jetri. U ordinaciji koristimo kompozitne materijale visokog kvaliteta koje potpuno odgovaraju prirodnoj boji zuba.
KERAMIČKI INLAY predstavlja keramičku nadoknadu koji zamenjuje plombu. Njegova svrha je ojačati zub, očuvati njegov oblik i prirodnu boju. Prednosti u odnosu na klasični ispun jesu duže trajanje (10-15 godina), maksimalna zaštita od karijesa i jačanje preostale strukture zuba.